onsdag 4 juli 2012

New Local Stars

Igår bekräftade SAF att Paul Pogba lämnar United för Juventus och med tanke på att Ravel Morrison lämnade för West Ham i januari. Så har båda spelarna med störst "star-quality" i FA-youth cup vinnande laget försvunnit. Dock finns det många spelare från det laget som har andra kvliteter och som har en god chans att komma in i Uniteds a-trupp inom ett till tre år.

Sam Jonhstone(Preston) målvakten som SAF tror mycket på är en mentalt stark och otroligt skicklig målvakt. Spelar just nu U-19 EM och har goda chanser att få åka ut på lån till League 1 eller Championship i år framåt januarifönstret.

Will Keane(Stockport) har ett fantastiskt målsinne och kan bli en målgörare av högsta klass om han bara blir något mer aggressiv i sin spelstil. Dessvärre skadade han sig allvarligt i slutet av förra säsongen och missar större delen av den kommande. Flera Championshipklubbar har redan efterfrågat honom på lån.

Tvillingbror Michael Keane(Stockport) verkar växa ut till en jätte i mittförsvaret. Spelar kraftfullt och säkert, med fin placeringsfårmåga. Är dessutom ett allvarligt hot på fasta offensiva situationer. Spelare U-19 em just nu och går troligtvis ut på lån denna säsongen.

Tom Thorpe(Manchester) är en annan central försvarare med god potential. Följsam och klok i sitt spel, fungerar även på defensivt mittfält. Känns ibland något liten för en mittback, men påminner lite svagt om Cannavarro i sitt spelsätt. Är just nu lagkapten i Englands U-19 EM-lag.

Ryan Tunnicliffe(Bury) är en tuff tvåvägs-mittfaältare som påminner mycket om en viss Roy Keane i sin spelstil. Hård, ettrig och positionssäker, men ändå spelskicklig och inte rädd för att gå framåt, var utlånad till Peterbourogh förra säsongen och den som kommit längst i sin vandring mot A-laget. Ska stanna i Uniteds A-trupp i år och får troligtvis speltid i Ligacupen.

Utöver dessa fem finns Larnell Cole(Manchester), Jesse Lingard(Warrington) och Tyler Blackett(Manchester) med i jakten på a-lags spel från det FA youth cup vinnande laget.

Gemensam nämnare för alla? De är alla födda i och i området kring Manchester och har mer av Unitedkaraktär än ren star-quality. Men det kan räcka långt, riktigt långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar