måndag 9 juli 2012

Rising star quality

Med Pogba och Morrison ute ur bilden har en lucka öppnats upp som behöver fyllas. Och om de lite lokalare killarna står för trygghet och stabilitet så finns det intressant "star quality" att hitta hos Uniteds utländska ungdomsspelare. Här är en lista på de fem hetaste potentilla stjärnspelarna i Uniteds reserver och akademi.

5. Gyliano Van Velzen (Amsterdam, kom från Ajax) är stor för sin ålder och atletiskt byggd, påminner lite om en 200 meters löpare och har nära nog samma snabbhet. Överraskande bra teknik för sin storlek och fart. Har representerat Holland på U-15, U-16 och U-17 nivå och 18-åringen kan mycket väl få ett par Ligacup inhopp redan i år. Specialitet: långa soloräder i hög fart.

4. Adnan Januzaj (Bryssel, kom från Anderlecht) är lite av ett tekniskt geni, full av finter och små trix, men med riktigt bra blick för öppningar i spelet. Kom med stora förväntningar och har hittills infriat allt vad man kan begära. En tuff skada förstörde större delen av förra säsongen men nu är 17-årige Januzaj redo att trolla igen. Specialitet: med finess hitta luckor.

3. Mats Möller Daehli (Oslo, kom från Lyn) är en mångsidig tekniker med snabba fötter och bra finter. Daelhi har utvecklats till något av en playmaker i juniorlaget och överraskade många med sitt mogna spel. redan under fjolåret fick han en del speltid med reservlaget och var den man byggde spelet runt i FA-youth cuplaget. Har representerat Norge i U-15 och U-16 och väntas ta ännu ett steg under nästa säsong. Specialitet: snabba passningar nästan i steget.

2. Davide Petrucci (Rom, kom från Roma) är speluppläggaren som äntligen fått vara skadefri och fått visa vad han kan. Petrucci har ett fantastiskt passningsspel och har nu även vuxit till sig och blivit en kraft att räkna med även i det defensiva arbetet. Flera år av skadeproblem är nu förhoppningsvis till ända. Lär vara med i utkanten av a-laget under den kommande säsongen och kanske kan han bli den lite djupare liggande spelfördelaren vi så länge saknat. Specialitet: precisionspassningar och frisparkar. 

1. Andreas Pereira (Duffel, kom från PSV Eindhoven) är en extraordinär tekniker och bolltrollare som gjort stora avtryck i det belgiska undomslandslagen. Med brasilianska rötter ligger väl sambatakterna i blodet och snurrfinter och klackar avlöser små rusher och instick. 16-åringen kan mycket väl vara huvudattraktionen när United försöker återerövra FA youthcup titeln. Håll ögonen öppna efter Pereira om ni får möjlighet, han garanterar ögongodis vid varje framträdande. Specialitet: hålla i bollen och göra det oväntade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar