måndag 6 juli 2009

Återstart av Allsvenskan


Efter U-21 Em och den succé som det faktiskt blev där kan vi konstatera att vi är tillbaka i verkligheten. allsvenskan återstartar och det splittrade spelprogrammet har redan gjort sig påmint. Jag tycker det är värdelöst att omgångarna är så utdragna att man aldrig kan få se en ordentlig tabell.

Här kommer lite tankar om återstarten och om höstomgången som jag tror kommer att tillhöra två lag. Elfsborg och IFK Göteborg. Floppvarningar för Malmö FF, Helsingborg och GAIS. Två raketer också Trelleborgs FF är den ena, Örebro den andra.


Såhär har det spelats hittills efter omstarten
BP-GAIS 1-0
En tråkig match på Grimsta. men BP är en liten skräll i år. Kan överraska fler lag. Effektivitet att göra mål i 94 minuten. BP kommer att gnata sig till poäng. GAIS får det svårare, saknar effektivitet förutom Wanderson. Sedan har de dessutom ekonomiska problem.
Örebro-AIK 1-1
Två lag som överraskat positivt i år. Jag tror mycket på ÖSK som har ett ganska spännande lag. Förlängde precis med tränaren Boström i några år till. Det ger arbetsro. AIK har i sina bästa stunder också ett bra lag och tränaren stahre har fått dem att spela lite rakare jämfört med under Norlings tid. Kan överraska.
Hammarby- Trelleborg 2-1
Har det lossnat nu för Hammarby? Njae jag tror inte det men att vinna hemma mot Trelleborg är imponerande. Hammarby spelade tydligen ganska bra också vilket man inte kan anklaga Trelleborg för. LAget, som jag tror blir en av raketerna i år har kört fast. Lite skadeproblem har ställt till det också. men jag tror att Tff snart är på banan igen
Gefle- Häcken 1-1
Mittenlag som möttes och resultatet blev väl occkså vad man förväntade sig? Häcken har blandat och gett i år och Gefle är en positiv överraskning so far. HAsse Berggren har vaknat ur dvalan. Dock tror jag på en mittenplacering för Gefle och Häcken får kämpa för att undvika kvalplats.
Djurgården- Helsingborg 2-1
Luckic har lämnat Djurgården. KAnske försvann turbulensen med honom? In har en gammal hjälte klivit, nämligen Stewe Galloway. Han har geett spelarna modet tillbaka och kanske kan Jeglerts och Galloway tillsammans forma ett lag som undviker nedflyttning? Men då krävs en klar filosofi. Helsingborg känns som en av årets floppar. de har många spelare skadade och litar helt och fullt på Henke Larsson. Det kan de få ångra då Henke inte varit så bra som han kan vara ännu. Men laget är alldeles för ojämnt för en toppplacering. Stor flopprisk!


Matcher idag
Malmö FF- Kalmar
Borrde vara en säker tvåa, men fjolårets match som Malmö vände och vann. Malmö Gjorde en fin höstsäsong i fjol och vändningen var klassisk. Kan bli samma nu. Vinner MFF så kan det vara vändningen för säsongen. Förlorar dem är de neddragna i bottenstriden och får nog börja tänka om.... Kalmar visar en uppåtgående trend, även om årets start inte varit den bästa. Men de verkar ha hittat spelet igen. Svårtippad match!

Elfsborg-Örgryte
Jag tror att Elfsborg går och vinner hela Allsvenskan till slut. Konstigt vore det annars med den truppen. Kan dock vara lite ängsliga i sitt spel, vilket har kostat dem lite poäng. Örgryte har en ny tränare i Åge Hareide och frågan är varför han blivit självmnordspilot på äldre dagar. Räddar han kvar laget i Alllsvenskan bör han ha priset som årets tränare. ska ÖIS vinna någon match i år så kanske det är denna dock. Teoretisk bör de dock inte ha en tillstymmelse till chans.
Halmstad-Göteborg
Halmstad har blivit lite av laget som inte gör en fluga förnär och som håller sig i mitten. Men samtidigt kan de spela jättefin fotboll, så denna match är svårare än man kan tro för Göteborgs kamraterna. IFK Göteborg bör dock vara det lag som utmanar Elfsborg om seriesegern. Tobias Hysen har varit glödhet, men gynnas han av pausen eller har det gjort honom ont istället? Göteborg är ett spänannde lag som spelar bra fotboll. JAg tror de vinner, men garderar med ett X för säkerhets skull.


Iväll ska det bli spänannde att se Malmö FF.s nye stjärrnskott Jasmin Sudic som petat Guillermo Molins i startelvan. Dessutom flyttas nog Figuireido ner i en offensiv mittfältsroll där han ersätter Harbuzi som både bråkat med klubbledningen och varit sjuk. Inte illa på ett kort Uppehåll. Mycket talar för att han lämnar inom kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar