fredag 18 september 2009

Spelarbetyg: Besiktas - United

Besiktas - United 0-1 (2009-09-15, Champions League)

Betygskala: 1-10 (5 är godkänt)

Foster: 6
Foster höll nollan men hade i ärlighetens namn inte så mycket att göra, det uppstod ett riktigt farligt läge när Besiktas anfallaren Ozkans skott via Evans fick en farlig båge, som tur var gick den över. Annars var det en relativ lugn kväll för Foster och de få skott som inte fastnade på försvararna var enkla att plocka.

Neville: 6
Neville fick chansen och var hyfsad men blev som tur är aldrig testad i någon löpduell, verkar som om han i alla fall verkar vara hel igen och det gör naturligtvis sitt att han får bygga upp sin fysik igen, men han får nog räkna med att bara spela matcher där han kan ha nytta av sin rutin och inte ställs mot alltför svårt motstånd. Nästa match för Neville i ligacupen?

Evans: 6
Ferdinand vilades inför derbyt till helgen och Evans fick chansen, skötte sig bra men har inte riktigt kommit upp i full speed sedan skadorna. Har dock inga större problem att hålla Besiktas anfallarna under kontroll och den största delen av tiden var det bara att rulla runt bollen mellan försvararna och hitta passningsvägar upp till mittfältet.

Vidic: 7
Vidic har nu fått ett par matcher i kroppen och är tillbaka på sin normala nivå, spelar enkelt och tryggt och hans blotta närvaro får motståndaranfallarna att tveka. Tryggheten själv även om han för dagen mest hade bollen vid fötterna. Var inte riktigt med på de offensiva situationerna och det är väl bara den taimingen som saknas nu innan Vidic åter kommer vara världens bästa.

Evra: 8
Återigen spelade Evra fantastiskt bra. Hela tiden med i offensiven men ändå rätt placerad när motståndarna anfaller. En av planens bästa och riktigt stabil på en härligt hög nivå. Laddar inför derbyt och har med många bra uttalande närmat sig fansen. Verkar älska United och det syns både på och utanför banan. Go Pat!

Valencia: 7
Valencia var åter i startelvan längst ut till höger, men Valencia verka inte helt bekväm i den här rollen när man spela 4-3-3 eller 4-5-1 och han försvann stundtals, men samtidigt var han lysande när han fick bollen och stormade fram på kanten, han är grymt snabb och stark i kroppen kommer nästan alltid förbi sin försvarare och kommer till inspel, dessa kan dock bli bättre. Nära att göra mål i andra halvlek. Passar bäst i 4-4-2 då han är mer van vid sina uppgifter i den rollen, men har och andra sidan inte spelat så många gånger i detta systemet. Byttes ut i slutminuterna.

Scholes: 7
Scholes fick starta igen trots utvisningen senast, men är ju avstängd till helgen och vilas per automatik då. Var riktigt bra faktist och det lite långsammare tempot i Europa passar honom bättre. Passade på att be fansen om ursäkt för helgen genom att avgöra matchen med en påpasslig nickretur på Nanis skott.

Anderson: 7
Anderson fick åter chansen från start och var återigen bra. Springer väldigt mycket och vill ha mycket boll, många fina passningar och den som helst följer med framåt. Skönt att se Anderson för andra gången i rad och förhoppningsvis är han med igen på söndag mot City. Hans energi och optimism behövs på Uniteds mittfält.

Carrick: 6
Carrick startade i Uniteds tremanna mittfält och var något bättre än tidigare under säsongen. Behöver speltid men är just nu inte bland Uniteds bästa. Gick dock bättre mot ett långsammare Besiktas och Carrick hade även ett hyfsat skott på mål. Stabil i passningsspelet men märkligt osynlig i en så central roll. Utbytt mot Berbatov efter en timme.

Nani: 6
Nani var stundtals bra i sina finter på vänsterkanten men inte så full av speed och tricks som han varit under inledningen av säsongen. Har lite svårt att få fram inläggen och tar ibland en extra utmaning när skottläge dyker vilket är synd för han har ett riktigt bra skott. Misstänker att Nani får kliva åt sidan för Park i derbyt till helgen. Nanis stenhårda skott var dock orsaken till att Scholes kunde nick in matchens enda mål.

Rooney: 6
Rooney hade en något sämre match som ensam anfallare centralt men mest för att han inte fick så många bollar att jobba med. Skapar dock oreda för motståndarna med sina löpningar. blev utbytt efter en timme mot Owen antagligen för att vila inför det viktiga derbyt.

Avbytare:

Berbatov: 6
Kom in istället för Carrick med en halvtimme kvar att spela, gjorde att United kunde flytta upp sitt anfallsspel något och Berba visade prov på härliga dragningar och hade ett bra skott som Besiktasmålvakten lyckades tippa till hörna, och friställde Owen med en fantastisk passning.

Owen: 6
Fick spela en halvtimme istället för Rooney men lyckades inte riktigt komma iläge hade ett par offside och hann inte riktigt fram vid Valencias inspel, men fick ändå ett friläge snyggt framspelad av Berbatov som Owen fick precis utanför stolpen. Känns inte så vass i avsluten som han borde.

Park: 5
Kom in sista fem och hann inte göra så mycket mer än ett par löpningar längs kanten.

Sir Alex Ferguson: 7
Spelade som vanligt i Europaspelet en 4-3-3 uppställning som mest brukar bli 4-5-1 så även mot Besiktas. Tycker det är lite synd att han använder denna uppställning även mot de sämre lagen i Champions League. Tror att United hade fått bättre tryck med två anfallare och det blev nästan så att Uniteds mittfältare sprang på varann när de letade efter ytor att få bollen på. Blev helt enkelt för få djupledsbollar. Roterandet av spelar verkar dock börja sätta sig och speltid till Carrick och Anderson var bra, likaså fick Neville chansen att komma i matchform även om jag föredragit Fabio. Men det var egentligen ett enkelt val då han behövde vila Ferdinand som precis kom tillbaka från skada och O'Shea som är småskadad. I och med detta försvann de två mest rutinerade i backlinjen och med tanke på den passionerade stämningen var det ett enkelt val att stoppa in Neville istället för Fabio med tanke på den rutin han tillför, framförallt eftersom han lät Evans spela före Brown i mitten. Mittfältet inte mycket att säga om Giggs och Fletcher vilas inför helgen och Berbatov och Carrick har spelat 30 + 60 minuter de två senaste matcherna vilket väl indikerar starter för dessa båda mot City. Nani och Valencia på vars en kant och en av dem eller båda kommer att stå utanför på söndag. Men var viktiga mot Besiktas för att få fart på anfallsspelet. Det enda felet var väl egentligen att bara ha en anfallare. Men det viktigaste var att ta poäng med sig från en svår bortamatch och ur den synvinkeln fungerade taktiken utmärkt. Som sagt tycker jag det är lite tråkigt att Ferguson satsar på säkerhet i alla Europamatcher och inte släpper fram farten fullt ut mot de sämre motståndarna. Tror nog att han räknade med svårare motstånd från turkarna för det gjorde jag. Men publiken på Inonustadion i Istanbul var helt fantastisk, vilken stämning. Min gissning på laguppställning inför helgens match mot City är: Foster-O'Shea-Ferdinand-Vidic-Evra-Park-Fletcher-Anderson-Giggs-Berbatov-Rooney. Eventuellt spelar han Fletcher på högerkanten istället för Park och slänger in Carrick centralt och får då precis som mot Tottenham i princip fyra innermittfältare på plan. Men Park har precis förlängt sitt kontrakt och knappt spelat något så jag befarar att han får chansen mot City. Hade varit roligast om han lät Valencia spela till höger men det tror jag inte han vågar. Vinst i helgen och vi ligger som sämst tvåa i ligan. Come on you Reds

1 kommentar:

  1. Instämmer med författaren ang. Den Turkiska Stämningen. Man borde kanske pallra sig sta´ till Konstantinopel och höra efter på plats. Tänk att 30 000 galna fans kan låta så IN I BÄNKEN!
    *impad*
    /Tommaso

    SvaraRadera