måndag 29 juni 2009

Nya rykten i transferfönstrets snurriga värld

Vi börjar väl som "vanligt" med Manchester City. Efter Barry har man nu gjort klart med Roque Santa Cruz från Blackburn och målvakten Stuart Taylor från Aston Villa. Santa Cruz känns väl som en intressant spelare men är något skadebenägen och lite av en chansning trots allt. Taylor är en duktig målvakt men man köpte ju Shay Given i januarifönstret och nu vill man skapa konkurrens. Känns dock som Taylor som när han skrev på även hade U-21 keepern Joe Hart att konkurrera med frestades mer av pengarna än av speltid som han ju fick knappt med i Villa också. Nåja med Schmeichel jr också i truppen har City en väldigt god målvaktsbesättning, frågan är väl snarast hur länge man kan hålla alla nöjda? Nästa värvning för City verkar bli Tevez som inte accepterade en förlängning hos United men som erbjuds dubbel lön(men inte mer speltid) i City, allt skall vara klart på onsdag sägs det och därefter ska Eto'o bli välrdens bäst betalda i City och då ska man ha ett eget Fab Four. Med Robinho, Santa Cruz, Tevez och Eto'o, undrar vad man tänker göra med Bellamy som köptes för £15 miljoner i vintras och Bojinov, Caicedo och Vassell och även Wright-Phillips som var så framgångsrik i fjol. Ska bli intressant att se vad som händer med spelarna som ska dumpas.

Förutom City så har Liverpool också kommit igång med värvningen och trots att tidningsrapporter säger att de inte har några pengar alls har man köpt Portsmouth Glen Johnson för hela £18,5 miljoner och även värvat talangen Suso från spanska Cadiz.

För övrigt i Premier League har Arsenal värvat Thomas Vermaalen från Ajax, West Ham har lånat Luiz Antonio Jimenez från Inter, Blackburn har löst Gael Givet från Marsielle, Wolves har gjort klart med Nenad Milijas från Röda Stjärnan och Birmingham har satsat allt på ett kort och köpt Christian Benitez från Santos Lugana för hela £9 miljoner, rekord för klubben och det känns som en vild chansning. Steve Bruce har ju som bekant tagit över Sunderland och nu väntar alla på att han ska börja spendera de £50 miljoner han fått i transferbudget.

I La liga fortsätter Real Madrid att ösa ut pengar från ingenstans. Kaka kostade €65 miljoner och Ronaldo £80 miljoner därefter värvade man Raul Albiol för cirka €15 miljoner. Nu verkar man i alla fall även börja lätta något på truppen och Drenthe verkar klar för Fiorentina och Saviola är klar för Benfica. Men vem är näste man in? Fabregas, Benzema, Xabi Alonso, Arbeola eller Ribery...

Barca är intresserade av Mascerano från Liverpool och Villa från Valencia och kan nog om de vill få båda två, då alla verkar vilja spela i Real eller Barca för tillfället.

SAF(Sir Alex Ferguson) är tillbaka i Manchester efter sin semester i sitt franska Chateau och nu börjar nog Uniteds jakt på ersättare till framförallt Ronaldo på allvar. Wigans Valencia är troligtvis första namn att bli klart, och vissa uppgifter gör gällande att han ska göra läkarkontroll redan idag.

Chelsea verkar ha tappat sin lyster och efter att fått bita i gräset gällande Kaka och Ribery, har man nu också misslyckats med att knyta till sig Pato från Milan och man verkar helt enkelt få sikta lägre framöver.

Inter och Milan är hetast och i Inter verkar allt vara oklart, men Maicon, Julio Cruz och Maxwell kan vara på väg bort men Ibra verkar till slut stanna då hans prislapp är för hög för de som eventuellt kan vara intresserade. I Milan ryktas det mycket om Pirlo, Pato och Gattuso. Juventus rör sig lite i det tysta efter Diego affären och det är väl bara Trezeguet som dyker upp i ryktena då och då.

Villareal verkar intresserade av Pavlyucheko och det är inte så konstigt då alla storklubbar verkar intresserade av deras italienske stjärna, och ex unitedspelaren Rossi.

Berg är het efter målkalaset i U-21 EM och nu ger sig Everton också in i leken. Everton nosar också efter ex Arsenalspelaren Reyes, och ex Unitedspelaren Van Nistelrooy

En annan U-21 spelare som verkar slått igenom är den spanske målvakten Asenjo som nu jagas av Atletico Madrid och Aston Villa.

Arsenal har varit tysta tidigare men nu ger man sig in i jakten på Ribery och vill även ha Brassen Melo från Fiorentina.

De mer tveksamma ryktena just nu är väl Aguero till United, Fabregas till Milan och Viera till Birmingham.

Transferkarusellen snurrar vidare och nya uppdateringar kommer snart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar