måndag 8 juni 2009

Transferfönstret, rykten och övergångar

Transferfönstrets största aktör är sedan förra sommaren Manchester City. Då blev det nya ägarbytet klart lite väl sent och bara Robinho hann ansluta lite lagom kontroversiellt för £33 miljoner. I januari skulle man spränga alla gränser och betala £100 miljoner för Kaka, man fick då Craig Bellamy istället till ett enormt överpris, och man "slängde" iväg £14 miljoner till HSV för Nigel De Jong som man kunde fått på Free transfer nu till sommaren. Nu sägs man vilja köpa Tevez, Eto'o, Henry och Dzeko(från Wolfsburg, tyska skytteligavinnaren). Var det slutar är väl ganska osäkert men man har i alla fall slutat skrika efter världens absolut bästa, kanske har man insett att det är läge att börja lite lägre. Klart är att man har snuvat Liverpool på Villas Gareth Barry och gett honom lön i Lampard, Ronaldo & Gerrard klass, vet inte om han riktigt är "värd"(högst osäkert om någon fotbollspelare är värd över £100 000, i veckan) det men för City kommer han att göra oerhörd nytta och man har i alla fall börjat stärka leden och inte bara spenderat massor med pengar på spelare av samma klass som man redan har.

Uniteds U21-landslagsman Frazier Campbell är som väntat på väg till Hull, £6 miljoner verkar vara överenskommet pris och det är väl ok, även om jag gillar Cambpell, för han lär få svårt att få speltid med Welbeck och Macheda före i rangordningen. Vad värre är sägs Gibson och Simpson också stå på Uniteds transferlista. Simpson borde få en säsong på sig att kriga om högerbacksplatsen och Gibson borde kunna få speltid på Uniteds för tillfället ganska svaga innermittfält.

Som vanligt är det många rykten kring Real också, och efter Perez intåg så sägs Kaka, Ronaldo, Ribery, Valencia, Tevez och Alonso vara på väg...

Som jag tidigare skrivit som rykten är nu Crespo och Quaresma(i princip) klara för Genoa och det är väl ok värvningar inför Europa League men mest är det nog skönt för Inter att bli av med två överflödiga spelare.

Tottenham har bestämt sig för att ge Galatasaray en match om Van Nistelrooy men jag tror nog inte Tottenham lockar holländaren.

Milan sägs vilja köpa förre Unitedspelaren Diego Forlan från Atletico Madrid...
...och på tal om gamla Unitedspelare så är Jordi Cruijff(Johanns son) klar för Valletta.

Michael Owen kanske lämnar krislaget Newcastle för AS Roma, och det vore väl ett bra byte för honom, men jag har svårt att se att han kan ta en plats från Totti och Vucinic.

Grekiska Olympiakos sägs jaga både Mellberg och Källström, plockar de Chippen också som verkar vara ute i kylan i soldränkta Al Hilal, så kanske man kan locka Zlatan på polarebasis...

Portos Lissandro Lopez jagas av Lyon som behöver förstärka efter Juninhos avsked.

Bordeauxs anfallare Chamakh säger sig vilja spela i Premier League och Fulham, Tottenham, Everton och Arsenal har visat intresse, chansen för var han hamnar har jag rangordnat i listandet av klubbarna ovan.

Arsenals Arshavin har tidigare uttalat sig om vad kvinnor bör ha på sig och om att de bör ha egna filer i trafiken, samt om den dåliga kvaliteten på engelsk mat. Han har även gett Wenger mothugg i taktiken, nu har han dessutom tipsat Sir Alex att köpa den ryske talangfulla målvakten Akinfeev till United, och om inget annat så verkar Andreij vara en ordentlig färgklick utanför planen, frågan är väl bara om han inte skulle fokusera mer på sitt fotbollsspelande och hoppas att det går bättre än snacket med media.

Hleb är på väg till Aston Villa från Barca där han mest suttit på bänken, och Villa behöver ersätta sålda Barry. Konstigt hur det gått för Flamini och Hleb som ju var en del av ryggraden i Arsenal, när de faktiskt var med och slogs om titlar.

Rosenberg har precis hunnit andas ut efter att värsta konkurrenten Diego försvann till Juventus, nu verkar Herta Berlins måltjuv Pantelic vara på väg in och Rosenberg får fortsatt svårt att få speltid, dags att återvända till Holland?

Tottenham jagar Shaktars försvarsklippa Dario Srna och kanske kan Corluka vara en hjälpande hand i att ro den affären i land.

David Trezeget och Julio Cruz byter klubb, enligt Italiensk press, men det ryktet känns föga trovärdigt för vem vinner på det?

Bayern München vill köpa Chelseas Bosingwa, men lär få sikta på Atleticos Hetinga istället. Bayern sägs även vilja ha Goran Pandev från Lazio, men det är nog bara aktuellt om man säljer Ribery och/eller Toni. Man har ju redan gjort klart med Gomez för en ansenlig summa Euros.

Slutligen sägs Inter ha lagt ett bud på Arsenals Van Persie som tänkbar ersättare om Ibra försvinner, skulle väl bara fattas det för Arsenals del. Men det är lugnt man har ju Bendtner och Adebayor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar