måndag 15 juni 2009

United spelare till Real, kom med något nytt...


Heinze ersattes av Evra, Beckham av Ronaldo, och Van Nistelrooy av Rooney. Ingen av de som gick lyckades upprepa sina prestationer från United i Real och alla ersättarna har blivit bättre än föregångarna.

Frågan är nu vem som ersätter Ronaldo. Ribery? antagligen inte, då han är för dyr och Real och Chelsea är med och jagar. Villa? antagligen inte, då han vill spela i kvar i Spanien och Real lockar med Galacticos 2. Torres? troligtvis inte, då jag har svårt att se Liverpool gå med på det, oavsett ekonomiskt läge. Inga spelare går mellan United och Liverpool oavsett riktining. Valencia? det verkar bli ett köp av den spännande Ecuadorspelaren från Wigan men vågar man ge honom nummer sju? antagligen inte, åtminstone inte direkt. Benzema? förhoppningsvis, men Lyon släpper nog inte sin kronjuvel till en rimlig summa och Benzema själv verkar vilja stanna i Lyon ett tag till. Dock är Benzema den jag helst ser i United om man ska ersätta rakt av. Aguero? antagligen inte, då han inte är tillräckligt bra. Forlan? hade varit kul att välkomna Diego tillbaka men Sir Alex ser det nog inte så.

Kanske man vågar lita på det egna ledet? Antagligen inte, Nani har potential men har för tillfället stannat upp i utvecklingen, Tosic har potential och får nog speltid, men är oprövad på denna nivån och mer en ren vänsterytter, Anderson har spelat i positionen förut och är nog bättre där än centralt, men har inte hittat målkänslan i United ännu, Martin har nog inte det lilla extra och tar nog inte steget fullt ut, även om han är en duglig truppspelare, Welbeck har potential att bli en superstjärna men behöver nog två år till.

Min egen förhoppning är att Tosic och Anderson och även Nani och Welbeck kan ta ett kliv framåt, men jag hoppas också att man köper 18-årige Douglas Costa från Brasilianska Gremio för de €21 miljoner som det finns utköpsklausul för. Verkar vara fantastisk och har härliga frisparkar också. Men samma sak gäller för honom som med spelarna i den befintliga truppen, det är ju att han också behöver lite tid att nå till en briljant jämn form, dessutom är han oprövad i Europa.

Så att ersätta Ronaldo blir för mig en fråga om att satsa på unga yttrar och låt dem växa in i uniteds system precis som man gjorde med Ronaldo, och Beckham före honom, och Giggs dessförinnan. Det united behöver är en stabil innermittfältare så att man kan våga släppa fram ungdomarna på kanterna så det bästa alternativet för att ersätta Ronaldo hade som jag ser det, märkligt må det låta, varit Essien.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar