tisdag 7 december 2010

Äntligen match

Efter den pinsamma förlusten i Ligacupen mot West Ham och den inställda matchen i helgen mot Blackpool så är det äntligen match igen. Ikväll möter United, Valencia i sista gruppspelsomgången i Champions Leauge. Vinst eller oavgjort och United är gruppsegrare och kan därmed undvika bland annat Barcelona, Real Madrid och Bayern München. Med sex dagar till nästa match och den 10 dagar långa vilan för de flesta spelarna då det var ett b betonat lag som mötte West Ham lär Ferguson mönstra ett starkt lag idag. Ett extra incitament är naturligtvis att United kan bli första lag att gå igenom ett gruppspel utan att släppa in något mål, och Ferguson älskar att vara rekordhållare. Därför tror jag på följande startelva ikväll

Van Der Sar
Rafael - Ferdinand - Vidic - Evra
Nani - Carrick - Fletcher - Obertan
Rooney - Berbatov
och bänken: Kuszczak, Smalling, O'Shea, Anderson, Giggs, Hernandez, Macheda
Ser fram emot en offensiv och rolig fotbollsmatch, inget av lagen har något att förlora då båda redan är klara för nästa omgång, så de borde kunna spela avslappnat och positivt. Risken finns dock att man blir lite försiktig för att undvika skador.
För övrigt var inte Evans eller Brown med på gårdagens träning, Brown ryktas vara i onåd hos Ferguson sedan någon incident i somras och Evans kan bli såld i Januari efter flera månaders svag form, det ryktas också att Ferguson ska vara intresserat av att köpa tillbaka Ryan Shawcross från Stoke för att ersätta ovan nämnda spelare, då Browns kontrakt går ut till sommaren och klubben vill sänka hans lön. Det tråkiga med att sälja dessa två är att de båda är fostrade i United, men för min del tror jag varken nu eller har trott tidigare att Evans kommer att räcka till för United, dock ser jag hellre att man försöker köpa Subotic från Dortmund än Shawcross. Visserligen har Shawcross fördelen att vara fostrad i United och räknas som home-grown i det nya regelverket, vilket kan vara avgörande på sikt. Jag tror dock att det kommer att lösa sig med Brown som är en genuin och duglig försvarare och United spelare. Vi får väl se framöver. Men först Valencia alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar