tisdag 17 mars 2009

Backbrist i landslaget

I helgen hände det som skulle hända. Arsenal vann en komfortabel seger. Arshavin gjorde två mål av totalt fyra när Gunners tog en fin skalp. Dessutom åkte Aston Villa på förlust mot Tottenham.
Nu har Arsenal den där sista platsen till Champions League nästa år. Hoppas bara att de behåller den.

Annars snackas det mycket om det stundande VM-kvalet mot Portugal. En svår match för Sverige, men på intet sätt omöjlig. Dock är jag för tillfället orolig över Sveriges defensiva uppsättning. Isaksson har varit ok i PSV Eindhoven, inte mer. Men han måste ju dessutom ha en försvarslinje framför sig. det är här min oro börjar. Tittar man på backuppsättningen i landslaget så är den tam. det var längesedan vi hade en backlinje av klass. Senast måste varit Roland Nilsson, Patrik Andersson, Jocke Björklund och Roger Ljung. Ska vi hinna med i Portugals svängar krävs en solid försvarsmur. Det har vi inte för tillfället. Frågar du mig är Majstorvic den som sticker ut. Mikael Nilsson var inte bra senast, Mellberg är ordinarie i Juventus (helt ofattbart!!) och sedan då???? Vi behöver i alla fall en försvarare till och det har vi nog inte för tillfället. Möjligtvis Petter Hansson som får bilda mittlås med Majstorovic.

Jag tror att Lagerbäck låter Mellberg spela Högerback och flyttar ut Mikael Nilsson på vänsterkanten. En tjongande högerback alltså och en onaturlig vänsterback. Inte riktigt bra mot ett lag som Portugal. Men vilka är alternativen?

Behrang Safari är för ojämn och lär inte få chansen. Någon annan vänsterback? Erik Edman har en lång väg tillbaka... Stenman?
Det ser som sagt tunt ut. men bristen är överhängande, se bara på lagen i Allsvenskan och deras ytterbackar. Hur många är svenskar? De är lätträknade. Hade jag varit ungdomsspelare idag hade jag satsat på att bli back, och framförallt ytterback. Frågan är bara hur man ska göra för att få blivande spelare att bli ytterbackar? Alla vill ju vara Zlatan numera. Tänk om Zlatan varit mittback.. Vilket försvar vi hade haft.

Nedan så som jag tror att Lagerbäck formerar laget och diverse kommentarer om samtliga spelare.

Isaksson ( Inget alternativ finns, håller hög klass i landslaget, ok i klubben)
Mellberg ( Gåta om du frågar mig, men ordinarie i Juventus), Hansson (i brist på annat på kanten) Majstorovic (bra i klubblaget) Nilsson ( fel kant, inte bra senaste CL-matchen)
Rasmus Elm (snyggt mål senast, men håller han?), Kim Källström (svårt att ta plats i klubblaget, tendens att vara tung i baken. men är han i form är han nyttig) Anders Svensson ( skadad, men på g tillbaka. Viktig med rutinen), Rasmus Lindgren (har skött sig bra i Ajax, borde få chansen snart i landslaget också.)
Johan Elmander (knäckte Spanien, kan knäcka Portugal också)
Henke Larsson ( spelar innebandy, men har en ovärderlig rutin och kan göra andra spelare bra, men är han inte lite trött?)

Personligen hoppas jag att Rosenberg och Elmander får spela ihop. Hade också varit kul att se Rasmus Lindgren och Sebastian Larsson på samma mittfält. Kanske Stenman i försvaret, men jag tror inte det hjälper...

Låt oss se vad Lagerbäck har i huvudet vad gäller startuppställning.

Kom igen Sverige!

1 kommentar:

  1. Oscar Wendt går väl hyfsat som vänsterback i FCK, ingen toppklubb kanske, men han borde nog få chansen i träningsmatchen mot Serbien om inget annat.

    SvaraRadera