måndag 23 mars 2009

Spelarbetyg: Fulham - United

Fulham - United 2-0 (2009-03-21, Premier League)


Betygsskala: 1-10, 5 är godkänt


Van Der Sar: 5
Gör en strålande första halvlek med många fina räddningar och straffen kan han inte göra något åt. Dessvärre är han i fel position vid andra målet och borde kunna göra bättre ifrån sig där. sex insläppta på två matcher. Dags för Foster mot Villa?

O'Shea: 5
Gör en relativt stabil insats utan att briljera på högerbacken, en veckas vila och lite enklare motstånd gjorde O'Shea gott, utbytt mot Tevez när United jagade kvittering och gick ner på trebackslinje.

Ferdinand: 5
Hade lite problem med Zamora som han plockade bort helt senast lagen möttes. Men stod ändå för en godkänd insats med ett par viktiga blockeringar av skott

Evans: 4
Lite skakig och ovanligt nervös insats. Blev tidigt varnad lite onödigt och missade markering vid 2-0 målet. Kommer att bli riktigt bra i framtiden men behöver nog två säsongers rutin till innan dess.

Evra: 5
Bättre än senast framförallt framåt, har en viss tendens dock att undvika slå tidiga inlägg, vill gärna ända ner till kortlinjen innan inspel. Fanns ett par tillfällen då ett oväntat tidigt inlägg kunde skapat oreda i Fulham försvaret(Rooney & Ronaldo är ju riktigt snabba), fortfarande lite fel i försvarspositionerna.

Fletcher: 7
Syntes inte så mycket vilket ofta är ett bra betyg för Fletcher, täckte upp för utvisade Scholes och sprang nog mest av alla på plan. Tog ensam hand om defensiven på Uniteds mittfält.Vet inte när Fletcher var dålig senast, gör en grym säsong.

Scholes: 2
Hjärnsläpp efter 20 minuter och blir ordentligt straffad. Utvisad, straff och eventuellt tre matchers avstängning är orimligt straff i förhållande till vissa brutala tacklingar denna säsong som ofta är bättre ur straffhänsyn men klart farligare för motståndare, lite märkligt. Men inte desto mindre är Scholes närmare en etta än en trea. Är inte med i matchen första 20 och orsaken till att United får jaga i resterande 70 när han inte ens är på planen, pinsamt.

Giggs: 5
Når inte upp till någon toppnivå men är spindeln i nätet under större delen av matchen, hamnar i en svår sits när Scholes blir utvisad och ytorna som skall täckas växer, men försöker med kreativa inspel genom hela matchen.

Park: 5
Springer outtröttligt som vanligt men får som vanligt inte uträttat något och som vanligt missar han sina chanser att göra mål. Precis godkänt för inställning och energi, men borde verkligen gjort mål.

Ronaldo: 4
Skapar ett par chanser, men får inte domaren med sig och blir som vanligt frustrerad och tappar koncentration. borde gjort minst ett. Får vi £100 miljoner för honom i sommar så ta det Ferguson. Det finns alternativ i truppen redan nu, men med Sergio Ramos som delbetalning(vilket nämdes i somras) är det ett klipp.

Berbatov: 5
Gör vad han kan och har ett hyfsat läge för nickmål. Men fungerar inte med Ronaldo på topp, eller rättare sagt Ronaldo agerar inte som den andra anfallaren. Berbatov är targetspelare och har behov av löpningar runt omkring efter att han tagit emot bollen och gjort sin gubbe. Rooneys eller Tevezs offensiva löpningar saknades. Ronaldo vill både vara targetplayer och avslutare och gör sig inte med Berbatov. Kom ibland för långt ner i banan efter utvisningen, när han ville ha boll. Utbytt i paus med skada.

Avbytare:

Rooney: 6
Full av energi och borde ha startat matchen, skapar situationer hela tiden och ett ständigt oros moment för Fulham. Orättvis utvisning för att vilja få igång spelet fort. Svagt av domaren att inte se ivern och frustationen, snarare än att försöka se sig själv som centrum för universum och allas hatobjekt.

Tevez: 6
Gör ett positivt inhopp men dessvärre som alltför ofta utan konkret resultat i form av mål. Behöver mer speltid per match för att hitta målet.

För andra matchen i rad överraskar Ferguson mig negativt. Det finns tre yttrar på plan men bara en som spelar på kanten...

Bara en anfallare mot Fulham som vi ska göra ett snabbt mål på för att luften skall gå ur. Märkligt.

Ronaldo är ingen renodlad anfallare hur mycket han själv än vill vara det. Han lyckas aldrig uträtta något på topp, han behöver ytorna framför backlinjen för att få fart, inte ha en försvarare i ryggen, då blir det bara frustation över närkamperna.

Fletcher täcker sin kant bra men är inte något vidare på inlägg eller inspel från kanten, gör sig bäst som defensiv mittfältare där han även kan göra rusher in i straffområdet och möta inlägg. Han hamnade visserligen där nu också men då saknades det täckning på kanten.

Park är grym på att stänga sin kant men kan inte slå inlägg(alltid inspel på marken) och Fulham är ingen motståndare som passar Koreanen.

I mitt tycke skulle Ferguson spelat Ronaldo-Fletcher-Giggs- Anderson-Rooney och Berbatov centralt på topp. Snarare 4-3-3 alltså. Hade gett full fart framåt med Ronaldo och Rooney kommande med fart från kanterna och Berbatov som Target och avslutare vid inlägg. Giggs som offensiv mittfältare med täckning hem av Fletcher och Anderson.

Scholes är inte i form även om man inte kund tro att det skulle gå som det gjorde. Men minst två riktiga anfallare är ett måste mot lag som spelar defensivt och där United bör ha fullt tryck och fritt flöde i spelet.

Märkligt var ordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar