måndag 16 mars 2009

Spelarbetyg: United - Liverpool

United - Liverpool 1-4 (2009-03-14, Premier League)

Betygsskala: 1-10, 5 är godkänt.


Van Der Sar: 4
Högst tveksamt ingripande(eller icke ingripande snarare) vid tredje målet, tveksam placering vid det fjärde, även om detta uppkom ur ett offside läge och att united tryckte på framåt. Nära att ta straffen, hade han lyckats hålla den utanför hade vi nog kunnat vinna matchen. Men fyra insläppta är aldrig godkänt för en målvakt. Foster på gång att ta över?

O'Shea: 5
Kämpar och sliter bra, men är långsam och går tyvärr lite för enkelt på helt ordinära kroppsfinter. Får godkänt på grund av inställning och vilja, men är lite för sällan med offensivt(kan bero på att han varit sliten de senaste veckorna).

Ferdinand: 5
Relativt stabil i mittförsvaret och i uppspelen, men undviker att ta sitt ansvar och lägger alla tuffa lägen på Vidic(som han bör se har en ovanligt dålig dag). Borde avlastat backkollegan bättre och hjälpt till genom en tydligare närvaro.

Vidic: 1
En usel dag på jobbet. Grova misstag leder fram till 1-1 målet, ett par tveksama närkamper där han normalt är världens bästa. Onödigt grov fällning leder fram till utvisning och 1-3. Som tur är, är denna typ av insatser från Vidics sida högst ovanliga och vi får hoppas att det dröjer två år till nästa gång. Men det går inte att ge något annat betyg än en etta.

Evra: 3
Hyfsat bra framåt, men lite tveksam i sin position i försvarsspelet och bjuder in till ytor för Torres som Vidic måste täcka och backlinjen hamnar i obalans. Orsakar straffen som vänder matchen, har varit något sämre sen skadan, kanske dags att ge Fabio chansen?

Ronaldo: 5
Usel inledning, tre misslyckade dribblingsförsök och en felpass vid de första fyra bollkontakterna. Kommer sen i obalans och trots straffmålet verkar inte självförtroendet infinna sig för dagen. Har lite otur med domsluten, får ofta domaren emot sig och får inte frisparkar i samma situationer som Torres får för i Liverpool. Tyvärr är detta inte ovanligt, Ronaldo får mycket stryk och får sällan den uppbackning av domare som han borde, delvis har dock sig själv att skylla. Med lite mindre gestikulerande och "gnällande", hade domarna nog gett honom frispark oftare(vilket han borde få) Han har ju rykte om sig att falla lätt och det gör han ibland, men främst var detta något han gjorde under sina två första säsonger i England och det sitter kvar på näthinna hos många. Första intrycket sätter störst spår. Får en femma på grund av en säker straff och en hyfsad andra halvlek, men insatsen är långt under vad han kan och vad som med rätta förväntas av honom.

Anderson: 6
Anderson gör sin första match från start på ett bra tag och det syns, lite långsam i passningarna och lite svag första touch, gör att han får lite ont om tid i vissa situationer. Tror att Ferguson valde Anderson pga utklassningen i matchen i matchen mot Fabregas förra säsongen. Men Fabregas och Gerrard är helt olika spelare och Fletcher hade varit ett enligt mig bättre val för att eliminera Gerrard. Anderson gör vad han kan med tanke på matchform och kondition men räcker för dagen inte riktigt till. Den taktiska missen av Ferguson kan dock inte skyllas på Anderson.

Carrick: 3
Tyvärr var Carrick inte något vidare mot Liverpool och skickade passningar fel till höger och vänster precis som i matchen mot Inter tidigare i veckan. Det är dessvärre ingen vidare bra tajming i att hitta den dåliga formen i slutfasen av säsongen och jag tror nog att Michael Carrick får se sig placerad på bänken både mot Fulham och i Englands landskamp den påföljande helgen. Förhoppningsvis hittar passningsspecialisten åter till formen snarast då det finns flera andra som är bättre på andra delar av mittfältsspelet än han i Uniteds trupp. Det är av stor vikt inför matcherna i Europa att passningsspelet fungerar.

Park: 6
En av Parks bättre matcher för säsongen och det passar ju honom utomordentligt att spela matcher där arbetskapaciteten är avgörande för utgången. Park slet bra och var även orsak till Uniteds straff då han hinner före Reina på en djupledsboll och blir nerdragen. Han är ju lite av en specialist på smarta löpningar och är oerhört viktig i försvarsarbetet. Som vanligt har han dock problem att förvalta sina löpningar, och avgörande passningar och skott är väldigt sällan av någon vidare kvalitet. Så var även fallet i Liverpool matchen och trots en enstående kämpainsats kan inte betyget bli högre än så. Mer än godkänt tack vare målet(även om Ronaldo slog straffen).

Rooney: 7
Uttalandet innan match om sin illvilja till Liverpool kanske påverkade honom lite för mycket. Rooney var som vanligt oerhört laddad men kanske något övertänd och ville lite för mycket hela tiden. Men han krigar och kämpar och gör flera fina finter och passningar. Hade resten av laget nått normal standar hade antagligen Rooney varit lysande. Uniteds bästa spelare för dagen.

Tevez: 6
Krigar som vanligt oerhört och ger Liverpools försvarare väldigt lite tid i uppspelsfasen. Bra mottagningar och svår att ta bollen ifrån, dessvärre får han lite för få bollar att jobba med och många passningar från Uniteds mittfält når honom när han redan kommit ur situationerna(alltså försent). Hade han fått mer uträttat hade betyget varit högre, men han gjorde i alla fall så mycket man kunde begära av honom utan att briljera på en för laget dålig dag.


Avbytare

Berbatov: 5

Otacksamt att komma in för att skapa tryck och så tvingas falla ner i banan efter två minuter då United blir en man kort. Bra mottagningar, finter och passningar men genomförda på tok för långt ner mot eget mål.

Giggs: 5
Skulle spela offensiv mittfältare men fick hålla sig nästan som vänsterback, bra intentioner och snygga finter blandas med lite för "lösa" passingar.

Scholes: 4

Syns nästan inte till efter inhoppet, är ur form och har svårt att dirigera spelet som han annars har för vana att göra.

Ferguson förvånde mig negativt med laguttagningen, men visade även mod med det offensiva trippelbytet i andra halvlek, dessvärre gav det ju inte resultat, mycket pga utvisningen och 1-3 målet som kom direkt efter bytet. Men det glädjer mig(det är väl det enda från denna match) att se Ronaldo, Giggs, Scholes, Rooney, Tevez och Berbatov på planen samtidigt. Det är få tillfällen som sex så pass offensiva spelare matchas samtidigt. Jag hoppas att det sker igen under något mer gynnsamma förhållande...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar