måndag 24 augusti 2009

Tankar efter Wigansegern

Missade dessvärre matchen och kan därför inte ge några spelarbetyg, men kan naturligtvis dela med mig lite av några av mina tankar efter en välbehövlig vinst.

1) Ben Foster gjorde sin tredje raka ligamatch i målet och växer hela tiden två riktiga klassräddningar gav mersmak. Skönt, ett transfertips är annars Manuel Neuer i Schalke 04s mål. Men Foster verkar hitta rätt och det kan räcka.

2) Gary Neville spelade hela matchen på högerbacken till min stora förtvivlan. In med Fabio eller Da Laet, framförallt i matcher som denna(sämre lag, men med snabba anfallare). Brown hade också behövt 20 minuter för att hitta matchform. Framförallt hade det varit viktigt med tanke på att ett, Ferdinands skada är värre än befarat och han är borta en hel månad till vilket återkopplar till mina farhågor angående hans fortsatta Unitedkarriär. Två, Evans behöver operera sin ankel och tvingas spela med smärtor. tre, Vidic kan eventuellt få en avstängning i efterhand från FA efter bråk med Rodalega, då denne attackerade Foster och Vidic agerade bodyguard. Så även om O'Shea kom in och fick speltid i mitten kan det bli tvunget att starta med Brown och O'Shea redan mot Arsenal och det känns inte helt tryggt. United har dessutom förutom Arsenal i nästa match Tottenham i storform borta i matchen därpå för att sedan spela derby mot City. Tuffa tre matcher med ett spelsystem som inte sitter och en backlinje som lappas ihop match för match. För att återkomma till Neville, så visst har han rutin och bra inställning, men han är förtvivlat långsam och kommer ofta fel i tajmingen numera. Reservlaget som spelande coach till Ole-Gunnars hjälp för att ge juniorerna tips och Unitedkänsla.

3) Nani har börjat kliva ut ur Ronaldos skugga och har inlett säsongen riktigt bra, snyggt frisparksmål och dessutom bra och kreativt spel, saknades tydligt mot Burnley senast.

4) Valencia är något enkelspårig i sitt agerande, men det var och andra sidan Ronaldo när han anlände också. Det som är det fina med Valencia är att medspelarna vet att han kommer runt och levererar inlägg gång på gång, och han är inte rädd för att "run against defenders" som de säger i England dvs att utmana gång på gång. Samt vilket är viktigt, han jobbar hårt både defensivt och offensivt samt är stark i kroppen och snabbare än de flesta. Han behöver bara "våga" gå på skott lite oftare, framförallt när inte anfallarna hunnit in i boxen. Men jag tror att det kommer med en halv säsong i laget.

5) Innermittfältet är ett större problem än vad jag hoppades att det skulle vara. Fletcher är gjuten som den defensivare mittfältaren och bör spela i 80% av matcherna i alla fall. Men vi är i desperat behov av en bra innermittfältare att komplettera med. Scholes fungerar mot sämre lag där han får tid med bollen, men kommer att bli utvisad mot snabbare motståndare efter någon av sina idiottacklingar. Carrick har hittills bara startat en match och var riktigt dålig i den. Jag är inget stort fan av Carrick och anser inte att han är den general vi behöver, men nog borde han åtminstone finnas med på bänken? Måste ha hänt något mellan Carrick och Ferguson. Anderson saknades också på bänken och jag anser att han är vårt bästa val i den andra rollen även om han måste bli jämnare, men det blir han knappast av att åka in och ut ur laget. Giggs är fortfarande suverän men kan inte spela mot det tyngsta lagen då han väger något lätt i närkampsspelet dock är han överlägsen på att "göra sin man" och på att öppna försvaret med genomskärare. Sen har vi Gibson som kom in i helgen till min stora glädje och förtjusning, han kan bli riktigt bra och vågar gå på avslut från mitten och har ett fantastiskt bra skott. Men behöver ett år på sig att hitta helt rätt dock hoppas jag att han får en hel del speltid i år. Vad behöver vi då? Yoann Gourcuff i Bordeaux hade varit perfekt. Han är stark målfarlig och bryter in i boxen. Dessutom är han bra med boll och har både skott och huvudspel, ett perfekt komplement till Fletcher. Som andrahandsalternativ(räknar bara rimliga alternativ) finns Gajko Kacar i Herta Berlin. Den unge Serben är en stark bollvinnare som dessutom är målfarlig och löpvillig. Kommer att bli en storspelare inom kort.

6) Målfabrikationen lossnade äntligen och Rooney fick göra sitt 100:e och sitt 101:e mål för klubben och både Berbatov och Owen fick sätta säsongens första. Skönt att alla fick göra mål och kanske kan vi börja sätta de chanser vi skapar framöver. Men viktigt är att Rooney även fortsättningsvis är så här grym och Berbatov fick fotsatt bra betyg även han. Viktigt att Ferguson bygger på detta och låter dem spela ihop sig och bilda ett givet första val i anfallet, det finns många mål att hämta i det anfallsparet.

7) Champions League kvalet avslutas med matcher imorgon och på onsdag sen är det lottning till själva turneringen på torsdag. Intressant att se vad det blir för motstånd i år.

8) Arsenal har inlett strålande och verkar vara i toppform redan. De spelar returen mot Celtic i veckan innan matchen på Old Trafford till helgen och Uniteds vinst gav välbehövligt självförtroende och förhoppningsvis har vi fördel av att få en veckas träning och återhämtning då vi inte behöver spela kval, vårt sarjade försvar behöver den veckan. Tråkigt dock att Fabregas eventuellt är borta, även om det naturligtvis är till vår fördel så skulle det vara intressant att se var vi står för tillfället, vi var trots allt minst lika bra som Chelsea i Charity Shield och vi måste börja hitta rätt i spelet nu.

Nåja, skönt att kunna njuta av vinsten, och förhoppningsvis var det starten på en rad segrar och förhoppningsvis är nu formen på väg och spelsystemet börjar sätta sig. Nu gäller det att få ordning på innermittfältet också bara, sen kör vi...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar