torsdag 27 augusti 2009

Torsdag och lottningsdags

Dessvärre eller hur man nu ska uttrycka det höll inte mitt tips och Köpenhamn förlorade mot cypriotiska APOEL med 3-1(1-0 till FCK hemma, och vid 2-1 var danskarna vidare) och då finns det ingen möjlighet till att ta bron över till Parken för att se United, om de hade hamnat i Uniteds grupp vill säga... Inte heller Sporting levde upp till mitt tips utan tappade sin 1-0 ledning till 1-1 och åkte därmed ut på färre gjorda bortamål, till La Violas glädje. Nu får florensborna se Champions League fotboll istället. Detta gör också att en annan del förutom att dessa två lag byts ut i mitt lottningstips nämligen att Rangers kliver upp ett snäpp och hamnar i seedningsgrupp två(Sporting har högre ranking men Fiorentina lägre). Så plötsligt slåss många av mina tippade grupper fel redan innan lotten faller, men det var lite det som var charmen i hela tanken. Så jag behåller ursprungsgissningen. Men bara för att åskådliggöra vad skillnaden skulle bli om man "byter boll för boll" så att säga. Då skulle grupperna bli:

Grupp A
Chelsea
Porto
Olympicos
Debreceni
Grupp B
Liverpool
Alkmaar
Marseille
Maccabia Haifa
Grupp C
Barcelona
Moskva
Bordeaux
Standard Liege
Grupp D
Milan
Rangers
Atletico Madrid
Zürich
Grupp E
Manchester United
Real Madrid
Dynamo Kiev
APOEL
Grupp F
Arsenal
Inter
Stuttgart
Unirea Urziceni
Grupp G
Sevilla
Lyon
Besiktas
Wolfsburg
Grupp H
Bayern München
Juventus
Fiorentina
Rubin Kazan

Detta faller alltså på sista gruppen då lag från samma land inte kan mötas. Vilket också gör att hela lottningsgissningen faller och man får "tänka om". Så kontentan får bli att jag behåller ursprungsgrupperna för skojs skull och reflekterar bara över några potentiella roligheter i lottningen.

United - Real pga Ronaldo affären(Van Nistelrooy finns också i klubben)
Inter-Chelsea för Mourinho.
Barcelona-Inter pga Zlatan-Eto'o affären
Liverpool-Real för Xabi Alonso och Arbeloa
Milan-Real för Kaka
Real-Juve för Canavarro
Bayern-Alkmaar för Van Gaal
Bordeaux-Milan för Gourcuff
Fiorentina-Chelsea för Mutu

Finns många andra som man kan dra efter lottningen som Barca-Stuttgart eller Arsenal-Stuttgart för Hleb och Henzie borde vara sådär nöjd om Marsielle får både Real och United...

Nåja klockan 18.00 ikväll lottas det

"Drömlottning":
Manchester United
Glasgow Rangers/Alkmaar
Dynamo Kiev
Debrecen/Standard/Zürich/Unirea/APOEL

Att hoppas på:
Att Barca får Inter och Bordeaux, Liverpool får Real och Marseille och Chelsea får Lyon och Atletico och att i dessa tre grupper även Wolfsburg, Haifa och Kazan hamnar men det vore väl att hoppas på för mycket... Vilken grupp som än får Wolfsburg ur seedning fyra drar ju sämsta lotten. Tyska mästarna är starka men har inte spelat i Europa tidigare och har därför svag ranking... Men faktum är att de flesta lagen i seedningsgrupp två och tre är riktigt bra och det ska mycket till för att man ska få en "drömlottning" endast Kiev är i mina ögon något svagare än övriga i grupp tre och Alkmaar och Rangers känns som "lättare" i grupp två. För de Engelska lagen kommer också problemet att man kan få vem som eftersom alla fyra engelska lag är i första gruppen. Finns ingen möjlighet att som för Barca slippa Real och Atletico i grupp två eller tre, men ändå kunna undvika alla lag från England. Bayern har också en liten fördel eftersom de slipper enda riktigt svåra lag i grupp 4. De lag som drar Stuttgart i seedning tre klarar sig naturligtvis också från risken att inte ha en "slagpåse" i gruppen. Även Milan, Sevilla och Bayern har fördelen av att slippa möta något engelskt lag plus att slippa sina landsmän, dvs man kan bara lottas mot 22 respektive 21(Milan) lag istället för som Engelsmännen 24 lag. En liten fördel med andra ord eftersom de lag som försvinner ur lottningen är att betrakta som bättre än de som finns kvar så att säga.

Återkommer imorgon med kommentarer kring lottningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar