måndag 6 april 2009

Spelarbetyg: United - Aston Villa

United - Aston Villa 3 - 2 (2009-04-05, Premier League)

Betygsskala: 1-10, 5 är godkänt

Van Der Sar: 6
Två insläppta mål, och ändå bra betyg. Gör ett par riktigt svettiga räddningar i första halvlek, då Villa kommer till avslut ganska enkelt, suverän på hörnor och skott utifrån. Kan inte göra mycket åt målen som är försvarsmissar.

Neville: 2
Börjar bli otroligt gammal. Började som innerback och hade enormt svårt med positionen, ställde till det både för sig själv och O'Shea som inte visste om han skulle spela inner- eller ytterback. Långsam, ur position, fel beslut, dålig markering, långsam(skrev jag det). Chanslös i luftrummet, vilket han är även mot spelare med samma längd, mot Carew såg det bara löjligt ut. Får ta på sig ett av målen. Är för nuvarande inte mer än en extra pådrivare på plan, gör sig bättre utanför. Är just nu efter Rafael, Brown, O'Shea och Eckersley på sin plats.(hade Hargreaves varit hel hade det varit bättre att alternera honom och Fletcher på högerbacken än att ha Neville där). Snälla Neville, lägg skorna på hyllan till sommaren och låt oss minnas dig som du var innan skadan.

O'Shea: 4
Hade svårt att anpassa sig till situationen med Neville innanför sig, blev bättre när O'Shea fick en tydligare mittbacks position men markeringsmissar och ovanligt svagt huvudspel, drar ner betyget. Borde kunnat hindra ett av målen.

Evans: 4
Lite ur slag, missar lite i tajming och är fortfarande beroende av att ha en stark spelare brevid sig, klarar inte att ta huvudansvaret ännu. Lite klumpig i vissa situationer.

Evra: 4
Bra med offensivt men har tappat positionsspelet i defensiven, visserligen en ovanligt komponerad backlinje men Evra borde haft en lägre utgångspunkt just därför. Överarbetar vissa situationer, tar ibland fel beslut.

Nani: 5
Gör en hyfsat pigg första halvlek även om han har en tendens att överarbeta det mesta. Försvinner snabbt i andra halvlek och blir logiskt nog utbytt. Det sägs ju att andra säsongen är svårast och jag hoppas verkligen att så är fallet för Nani, för han är långt ifrån den spännande talang som vi såg förra året och behöver höja sin lägsta nivå flertalet snäpp för att ha en framtid i United.

Fletcher: 7
Fletcher gör ett enormt jobb på mittfältet och springer för de flesta(utom Tevez) tar stort defensivt ansvar vilket är tur för försvaret är bedrövligt för dagen. Fletcher gör allting så enkelt som möjligt och spelar hela tiden efter kapacitet. Det är inte överdrivet underhållande men det behövs en spelare som Fletcher för att andra ska kunna utmana och underhålla.

Carrick: 6
Gör en bra match och är med hyfsat i defensiven och har ett bra passningsspel. Det Carrick saknar är förmågan att styra spelet, han är en grym passningsspelare men saknar pondusen som den självklare mittfältsstrategen behöver.

Ronaldo: 6
Kommer och går i matchen, gör visserligen två mål och det ger honom mer än godkänt, men det känns som om Ronaldo inte riktigt är närvarande. Är tankarna i Madrid kanske? Han blandar och ger alldeles för mycket. Måste fokusera bättre imorgon mot Porto. Men det borde väl vara motivation nog att möta forna ärkerivalen...

Giggs: 6
Det mesta går genom Giggs vilket är bra då han är ett spelgeni och kan hitta lösningar i alla situationer. Men när han som för dagen spelar anfallare borde han inte behöva ta mittfältsansvaret, vilket han gör mest för att Carrick inte gör det. Tanken kan ha varit att Ronaldo och Nani skulle ligga offensivt tillsammans med Tevez och att Giggs skulle vara spelfördelaren framför Fletcher och Carrick. Men det blev varken eller. Ronaldo ligger alltid väldigt högt numera men Nani hamnar på halvdistans vilket gör att Giggs kommer för långt fram för att vara spelfördelare och för långt bak för att vara släpande anfallare.

Tevez: 6
Springer för fyra, och jag fattar inte hur han orkar.("Jetlaggad" efter spel med Argentina i veckan) Tyvärr är inte Tevez samma "killer" i år som i fjol utan har lite av en mellan säsong, delvis beroende på mindre speltid men också för att han inte skapar samma läge som förra säsongen. Jag hoppas att han stannar nästa säsong med och att han kan hitta tillbaka till samma form igen. Tror nog han gör det, med hans vilja och uppoffrande stil, kommer det att lossna snart.

Avbytare

Macheda: 7
Vilket inhopp. 17 år men oerhört mogen i sitt spel. Har sett honom briljera i reservlaget, men det är starkt att ta för sig på samma sätt i A-laget. Snyggt mål och goda intentioner dessför innan också. Kommer att bli stor om han stannar och matchas in på rätt sätt.

Welbeck: 5
Är nära att göra mål precis efter sitt inhopp. Har potential att bli hur bra som helst, men behöver precis som "Kiko"(Macheda) matchas in. Fick för lite speltid för att kunna uträtta något konkret men växer av att komma in.

Ferguson har denna säsong hamnat i en lite onödig sits. Försäljningen av Piqué till Barcelona i somras var ett stort misstag och Ryan Shawcross lämnade också lite för tidigt(Stoke). Silvestre åkte sen av bara farten(till Arsenal) även om han hade gjort sitt. Men Brown är ju dokumenterat skadebenägen(synd, hade han haft kontinutet hela karriären hade han varit en världsback idag, men han spelar ju bara varannan säsong) och Neville är gammal(riktigt gammal och jag menar inte bara åldern) och dessutom har han varit skadad länge. Man har alltså bara Evans som back-up till Vidic och Ferdinand. Ferdinand har haft problem att spela mer än en match per vecka i två säsonger nu och Vidic blir ju avstängd ett par gånger per säsong på grund av sin spelstil. Evans har visserligen fått ett genombrott(som han kanske inte hade fått om Piqué varit kvar), men han är ännu inte mogen för att vara "nummer ett" i backlinjen. O'Shea är en fantastisk truppspelare men är inte bra nog att vara ordinarie(som han varit denna säsong) Rafael är en sensation men är ju precis som Evra mer offensiv än defensiv och behöver kunna vara sen hem en eller ett par gånger per match utan att det är avgörande för försvaret. Hargreaves har ju också varit skadad hela säsongen och han kunde annars tillsammans med Fletcher täckt upp för skador i backlinjen(nu måste Fletcher användas som defensiv mittfältare, då det inte finns något alternativ) Eckersley och Fabio kanske kan täcka upp nästa säsong men har inte varit redo ännu. Vi får hoppas att Chester och/eller Cathcart kan kliva fram till nästa säsong, för att säkra mittförsvaret vid Ferdinands och Vidic frånvaro, även om Evans kan ta större ansvar nästa säsong. Förhoppningsvis kan vi ha en stabil försvarslinje HELA nästa år och framförallt hoppas jag att Vidic inte behöver vara borta fler matcher och att Neville inte behöver spela mer utan tar steget över till tränarstaben och hjälper Ole-Gunnar med reserverna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar