torsdag 23 april 2009

Spelarbetyg: United - Portsmouth

United - Portsmouth 2-0 (2009-04-22, Premier League)

Betygsskala: 1-10 (5 är godkänt)

Van Der Sar: 7
Stabil och säker, styr spelet bra bakifrån och är med på de få farligheter som uppstår under matchen. Bra med fötterna och bra på inlägg och inspel. felfri insats men inte överdrivet mycket att göra.

Neville: 5
Spelade i 9 minuter och låg utanför planen i ytterliggare fem, sen utbytt med skada, rapporterna säger att han blir borta ett par veckor. Var detta sista matchen?

Evans: 6
Gör en stabil insats men, Portsmouth har bara en anfallare och Crouch blev föga överraskande något för Vidic att ta hand om, saknar lite självförtroende fortfarande, hela hans uppenbarelse lyser av osäkerhet. Men prestationen var ärmare det vi vet att han kan, och ett steg framåt.

Vidic: 7
Plockar till stor del bort svårmarkerade Crouch, får ett gult kort lite onödigt, även om han var tvungen att ingripa, kunde varit en smidigare tagen frispark bara. Lite orättvist dock, Vidic är ju känd för att spela tufft och får varningar direkt på grund av det. Distin har två fula nersparkningar inom 5 minuter i andra halvlek(varav den ena skadar O'shea) men får ingen varning. Vidic fällning var absolut inte värre än någon av de men renderade gult direkt. Har utvecklat sitt passningsspel mycket denna säsong.


Evra: 6
Bättre för varje match nu, känns bra att Evra är på väg tillbaka. Bara en försvarsmiss på hela matchen(vilken antagligen resulterat i baklängesmål mot en bra anfallare). Inte med hela vägen fram i anfallen mer än då och då. Antagligen för att han blivit tillsagd att få ordning på försvarsspelet först.

Ronaldo: 6
Uppträder stundtals lite ointresserat och nonchalant, har ett par goda intentioner och en framspelning som borde blivit mål, spelar upp sig lite i andra och är mer med i spelet. Behöver bara tända till lite så finns det där. Bäst när han inte tänker så mycket på uteblivna frisparkar.

Scholes: 6
Gjorde sin 600:e match för United 4:e mesta spelaren genom tiderna. Gör en ganska bra insats, säker i passningspelet(endast en enkel miss) och en snygg assist till 2-0 målet. Kunde nog springa något mer, blir mycket ytor att täcka i 4-3-3 spel och Scholes borde varit lite mer behjälplig till Anderson och Fletcher.

Fletcher: 8
Enorm insats, finns över hela planen och är hemma och erövrar boll för att i nästa ögonblick vara på andra sidan planen i andra våg för att avsluta anfallet han nyss startade själv. Riktigt bra idag. Hade ett kanonläge att göra mål efter passning från Rooney, hade varit kronan på verket.

Anderson: 7
Bakom det mesta i första halvlek, grym genomskärare till Giggs i upprinnelsen till 1-0, snygg offensiv brytning som var så när att generera hans första mål. Enorm energi och blir bättre och bättre för varje match sen skadan. tröttnar något i andra, men jag tycker ändå att Ferguson borde bytt ut någon annan, var hela tiden ett hot.

Giggs: 7
Pigg och snabbare än på länge, perfekta löpningar och snygg assist, borde dock gjort två mål. Har ett par riktigt vassa dragningar. Vilas nog mot Tottenham på lördag, för att kunna spela mot Arsenal på onsdag.

Rooney: 7
Kämpar och sliter som ingen annan anfallare, kan ibland komma lite långt ner när han spelar som central anfallare i 4-3-3 uppställning(som ju ska vara 4-5-1 i försvar) hamnar ofta längre ner än båda ytteranfallarna, kommer dock snabbt på plats igen. Borde gjort minst ett till, ett par hundradelar för långsam i avsluten vilket är olikt Rooney, jag tror att han i matcher som denna med stor dominans, borde kunna hoppa över ett par av alla långa defensiva löpningarna för att ha den där lilla extra skärpan i avslutsläge.

Avbytare:

O'Shea: 6
Bra insats av O'Shea som byter av Neville efter mindre än en kvart. Blir sedan skadad efter en ful stämpling av Distin. Borta ett par veckor enligt första rapporten. Är bra med både defensivt och offensivt.

Rafael: 6
Rafael är enormt underhållande att se på, full av energi och framåtlusta, blir ibland lite ivrig i att bryta och kommer med hög fart in och blir vid lyckad dragning ordentligt överspelat, är väldigt snabbt tillbaka, men borde undvika att rusa in alla situationer. Tror också det vore bra om han, en av fem gånger stannade lite defensivt istället för att rusa enda ner till offensiv kortlinje i varje anfall. Tenderar att springa slut på sig själv, dock fanns ingen sådan risk denna gång med bara en halvtimme på plan.

Carrick: 6
Kom in med en kvart kvar för att hålla mittfältet, stabil och med ett kallt avslut efter en perfekt löpning stängde han matchen med 2-0 målet.

Skönt med säker seger, borde blivit minst 5-0 efter alla chanser som United radade upp. Beklämmande med två skador, båda på försvarsspelare där vi haft skadeproblem hela säsongen. Brown gjorde enligt rapport bra ifrån sig under 60 minuter i reservlaget i måndags och kanske kan han vara redo att hoppa in. Tror nog att Rafael startar mot Tottenham på lördag och att Brown får hoppa in med en kvart kvar för att känna på matchtempo, sen startar nog Brown mot Arsenal på onsdag. Eckersley finns också att tillgå, men har inte spelat mot "bra" motstånd tidigare och det står mycket på spel nu i slutet. Kanske Ferguson använder Evans på ytterbacksplats också men han är relativt svag framåt på kanten.

Bättre spel än på länge men riktigt svaga avslut. Vi måste bli bättre på att ta till vara på och förvalta våra chanser. Det kommer inte att bli lika enkelt att komma till avslutsläge mot Tottenham och Arsenal i det två nästkommande matcherna.

Chelsea fick "bara" 0-0 mot Everton, men Everton är ett bra lag, såg höjdpunkterna igår och tycker att Everton hade fler vassa chanser. Detta bör innebära att Chelsea är ute ur titelracet och får fokusera på Champions League och FA-cupen. Såg lite på Barcelona - Sevilla igår. Barca är grymt bra just nu, spelar runt inne i motståndarnas straffområde som om det vore "kvadraten" på träning. Nog borde ett tungt lag som Chelsea kunna sätta lite mer press på spelarna och tvinga Alves och Abidal att stanna mer hemma och kanske kunna hålla ner Iniesta och Xavi något. Hleb var också bra. Blir riktigt svårt att stoppa Barca i år. Kanske kan dock Chelseas tunga spel vara en svår nöt att knäcka för Barca.

Tre poängs försprång till Liverpool och en match mindre spelad. Fem omgångar kvar(sex för United och Wigan). Det börjar kännas som om vi kan ta den 18:e titeln totalt och i så fall vinna för tredje året i rad och tangera Liverpool som mesta mästare. Hade varit enormt skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar