fredag 8 maj 2009

Skatorna på väg utför?

Ibland har jag suttit och önskat att lag ska åka ur ligan. Det har hänt med t.ex AIK, Djurgården, Hammarby, helsugborg etc. Helt enkelt för att mitt lag ska få enklare motstånd och därmed vinna fler matcher. Sedan är det ju vissa lag som man alltid kommer att tycka illa om. Örebro är ett sådant lag, tradigt tråkigt och trist. Även om de i år försöker spela rolougare fotboll opch till viss del gör det så imponerar de inte på mig.

I England finns en rad lag som jag helst hade sett i andradivisionen. West Ham, Liverpool, Chelsea, occh inte minst Tottenham. Men dessa verkar klara sig kvar i år och lika bra är väl det egentligen? Det hade ju trots allt inte alls blivit en lika rolig liga om de inte är med. Ett lag som verkligen ligger pyrt till och som troligen måste lämna Premier League efter denna säsong är Newcastle. Laget har trots spelarmaterialet spelat katastrofalt dåligt. Framförallt för många oavgjorda matcher ligger laget till last. Dessutom har det varit turbulent i klubben en längre tid. säsongen staretades med Kevin Keegan som tränare. Han förespråkar en offensiv fotboll (ibland så offensiv att försvaret är lika osynkat som ett gäng hungriga tonårsgrabbar i en matsal). Hans missnöje med föreningens värvningspolicy och framför allt icke värvningsstrategi. Han lämnade med dunder och brak och efterträddes av den galne Joe Kinnear. Den sistnämnde lyckades b.la. med konststycket at svära 52 gånger på en kort presskonferens och därefter bojkotta media och bara tala med lokala mediarepresentanter. Efter detta kom store hjältn, sktekungen Alan Shearer till S.t James´s park. det verkar dock vara försent och Shearers förmåga att förändra är begränsad. Det verkar helt klart som om skatorna är på väg neråt i år. Låt oss bara hoppas att sejouren blir kortvarig och att vi snart får återse dem i högsta ligan igen.

1 kommentar:

  1. Till detta skall läggas Joey Barton... Hur kan han vara på fri fot?
    Synd att Newcastle med ett publiksnitt runt 45 000 på matcherna ska befinna sig i Championship, men kanske kan det bli en utrensning och nystart som skapar lite harmoni i klubben, som idag verkar präglas av Kaos på alla plan, inklusive fotbollsplanen.

    SvaraRadera