onsdag 27 maj 2009

Transferfönstret

Nervösiteten inför kvällens match är redan högst påtaglig, så för att flytta fokus något för en stund ska jag snabbt gå igenom lite övergångar och rykte, nu när alla ligor håller på att avslutas är förberedelserna för nästa säsong redan i full gång

Inter är nära en övergång för Genoas målkung Milito och som delbetalning i andra riktningen är det tänkt att superfloppen Quaresma(värderad till €10 miljoner, otroligt nog) ska gå, även Motta sägs vara på väg till Inter från Genoa och i andra riktningen kanske Crespo blir aktuell...

Genoa säger sig för övrigt ha gjort klart med den serbiska försvararen Tomovic från Röda Stjärnan och förhandlar med Lazio om De Silvestri. Mycket på gång i Genoa med andra ord som har en teoretisk chans på Champions League fortfarande även om man troligtvis får sikta in sig på Europa League.

Juninho gjorde sitt 100:e mål för Lyon förra helgen och av de hundra har 44 gjorts på frispark och 14 på straffar. Men nu är det slut, Juninho lämnar Lyon på free transfer under sommaren frågan är bara vart den 34-årige brassen tar vägen.

Bayern München har gjort klart med Mario Gomez för €30 miljoner från Stuttgart, den största affären i Tysk fotbollshistoria. Podolski lämnar och Toni börjar tappa form så kanske kan Gomez vara rätt man för Bayern. Men frågan är om han klarar de stora sammanhangen, han har varit svag när det gäller förut.

Ryan Babel är föga oväntat på väg från Liverpool. Holländaren har knappt fått spela alls denna säsongen. Ajax var intresserade av att låna honom i vintras men hans osannolika lön på £60 000 i veckan är föga oväntat för hög för Ajax. Nu snackas det om Arsenal och Aston Villa och eventuellt kan det bli frågan om en delbetalning för Villas Barry som åter sägs vara på väg till Liverpool.

Van Nistelrooy uppges vara väldigt nära en övergång till Galatasaray och ska enligt uppgifter vara överrens med turkarna nu återstår förhandling med Real. Inte ossanolikt med tanke på konkurrens från Huntelaar, Raul och Higuain samt att Real garanterat kommer köpa någon eller några nya anfallare.

Liverpools Sami hyypia är sedan tidigare klar för Tyska Leverkusen.

Ajax får ny tränare i Martin Jol som ersätter Marco Van Basten.

Werder Bremens Diego påstods vara på väg till ryktesklubben City men har nu skrivit på för Juventus för vilka även "gamlingen" Fabio Canavarro verkar vara klar.

Fiorentina sägs vara på jakt efter Newcastles Oba Martins, och de lär bli många förändringar i krisklubben Newcastle.

PSG är också på jakt efter förstärkningar att bygga på efter årets hyfsade säsong. Trezeguet har nämnts och nu sägs man vara intresserade av Atletico Madrids målvakt Coupet, Lorients unge anfallare Gameiero och Sochauxs turk Erding.

Wigan tränaren och förre Unitedspelaren Steve Bruce sägs vara på väg att ta över Sunderland efter att Sbraiga sagt upp sig. Wigan rapporteras få cirka £5 miljoner för Bruce, och Bruce i sin tur ska få £50 miljoner att köpa nya spelare för. Bruce skulle bli tredje Unitedman i rad efter Keane och Sbragia att ha ansvar för Black Cats.

Auxerre har klokt nog förlängt med polacken Jelen till 2011, men frågan är om det är för att få upp priset eller för att försäkra sig om att få behålla honom, jag hoppas på det senare.

Det var lite transfer rykte så här långt...

Snart årets match..phu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar