måndag 4 maj 2009

Spelarbetyg: United - Arsenal

United - Arsenal 1-0 (2008-04-29, Champins League)

Betygsskala: 1-10 (5 är godkänt)

Van Der Sar: 6
En räddning och ett par tillbakaspel, var allt som hände på hela matchen för Van Dar Sar.

O'Shea: 8
Sprang upp och ner längs högerkanten hela matchen, stabil bakåt och bra med framåt, ett inspel som Tevez borde gjort mål på och ett klassavslut på halvvolley som gav United segern.

Ferdinand: 7
Stabil och säker, styrde backlinjen bra och var med mer i uppspelsfasen än de senaste matcherna.

Vidic: 8
Plockade fullständigt bort Adebayor och bidrog även i passningsspelet. Verkar vara tillbaka i den form han hade innan Liverpool matchen.

Evra: 7
Mycket mer med än de senaste matcherna och plockade bort snabbe och haussade Walcott utan problem.

Ronaldo: 7
Bättre och mer med i matchen än på länge. Har dessvärre inte sett lika snabb ut på längre sträckor och förlorade ett par löpdueller mot unge Gibbs, som kunde resulterat i bra chanser. Men två ruggiga avslut som Almunias reflexräddning(nick) och ribban(30-meters skott) på något märkligt sätt stod i vägen för. Värd ett mål.

Carrick: 7
Passingarna satt precis där de skulle och tillsammans med Anderson och Fletcher på mitten, kvävdes allt vad Arsenal försökte i ett tidigt skede. En av Carricks bättre matcher på länge.

Fletcher: 8
Enorm kapacitet, och för dagen skötte även Fletcher uppspel och spelvändningar. Magnifik i sin enorma löpstyrka och vilja.

Anderson: 8
På väg att fylla Scholes skor och har ett härligt driv och snabbhet. Skön teknik och starkare i närkamperna än vad man kan tro av hans storlek. Var det någon som såg Fabregas på hela matchen?

Rooney: 8

Fantastisk insats av Rooney som är i toppform, och som verkar kunna springa hur mycket som helst och ändå vara farlig så fort han får bollen. Blir bättre och bättre ute på kanten för varje match som går.

Tevez: 7
Snabb och oerhört jobbig att möta för Arsenals försvarare. Borde gjort ett mål på inspel av O'Shea. Riktigt bra första halvlek, försvann något i andra och blev utbytt mot Berbatov. Tevez är en ruskig fighter, men saknar för tillfället målkänslan och försvinner ofta efter ett tag numera. Stukat självförtroende är säkert en del av orsaken och skulle behövt göra ett mål eller två, för att hitta tillbaka till den matchavgörande form han hade under fjolåret. Orättvist varnad i en 50-50 situation.

Avbytare:

Berbatov: 6
Säker med bollen och bra på att hålla ifrån sig motståndare. Härliga nertagningar och passningar. Borde dock komma lite mer till avslut. Spelar antagligen från start i returen, då United kommer att spela något mer på kontringar och Barba blir viktig att ha och spela upp bollen på.

Giggs: 7
Hårfint avblåst för offside och fick målet bortdömt. Lugn och säker och viktig när United höll i bollen. Bytte av Anderson som tenderat att bli för ivrig framåt.

Evans: 5
Kom in med två minuter plus tillägg för skadade Ferdinand. Blev inte utsatt för något test av Arsenal och hade knappt bollen för uppspel i heller.

På grund av min mormors bortgång, var jag inte helt fokuserad på matchen och därför är betyg och kommentarer något "tunnare" denna gång.


United var fullkomligt överlägsna Arsenal och borde vunnit med minst 3-0. Synd att man inte kunde förvalta fler av de chanser man skapade. Nu blir det onödigt nervöst och spännande i London på tisdag.

Trolig uppställning i returen:

Van Der Sar
O'Shea-Ferdinand-Vidic-Evra
Ronaldo-Carrick-Fletcher-Anderson-Rooney
Berbatov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar