onsdag 27 maj 2009

Champions League Final ikväll.

Nu är dagen här. Dagen med stort D för oss fotbollstokiga. Även om mitt favoritlag, de röda kanonerna från norra London inte är i final så måste jag buga det djupaste och erkänna att det verkligen är europas två bästa lag som gör upp om den åtråvärda titeln ikväll i Rom. Glädjande nog är det också två lag med lirare som får saliven att rinna lite extra i mungipan. Smaka på Ronaldo, Messi, Henry, Giggs. Listan kan göras lång. Kvällens match är ocksdå en drabbning mellan de dominerande länderna i fotbollseuropa just nu. Spanska ligan har under de senaste åren genomgått en klar kvalitetshöjning och inte nog med det, landet är ju dessutom europamästare. På andra sidan står de verkliga dominanterna, England. Inte mindre än tre engelska lag i semifinal och äga vad man vill om inhemska spelare etc landet är dominant nuförtiden. Dessutom är ju Manchester United ett av de lag som verkligen får fram flest egna produkter eller inhemska spelare. Då räknar jag alltså hela den brittiska ön.

Intressant ikväll att få se Barcelonas kreativa mittfält och tre-manna anfall ställas mot United monsterförsvar. Barcelona har kreativiteten men saknar tre spelare i backlinjen på grund av avstängningar och skador. Uniteds styrka ligger enligt mig i att det är ett välbalanserat lag med en rad matchvinnare. Inga direkta svagheter att rapportera på den fronten alltså. Sedan ska vi ju inte heller bortse från att United har en man på bänken som mycket väl kan avgöra hela finalen, nämligen Sir Alex Ferguson. I detta sammanhang kan Barcelonas Guardiola bara lägga sig platt och kapitulera. Ferguson har ett antal rävar bakom öronen och trots att han ibland får kritik har hans fingertoppskänsla viast sig avgörande i många lägen och den kan mycket väl även avgöra denna final. Det skulle förresten vara intressant att veta hur många tuggummin som Ferguson gör av med under en match? Eler tuggar han samma hela matchen? Sätter han dem under bänken sedan eller var hamnar de? På museum kanske. Det finns säkert folk som är villiga att betala pengar för champions league tuggummit från 2009. Inte dumt att ha i hyllan hemma..

Nåja skämt åsido. det är upplagt för stormatch ikväll och jag tror att det första målet blir avgörande och att Barcelona går segrande ur finalen ikväll med 2-1. Således tar Spanien tronen i Europa i år och nästa år är Arsenal tillbaka med full kraft. Då jädrar !


Troliga Laguppställningar (stulna från fotbollskanalen.se)


Barcelona: 1 Victor Valdes - 5 Carles Puyol, 24 Yaya Toure, 3 Gerard Pique, 15 Seydou Keita - 28 Sergio Busquets, 6 Xavi, 8 Andres Iniesta - 10 Lional Messi, 9 Samuel Eto'o, 14 Thierry Henry.

Manchester United: 1 Edwin van der Sar - 22 John O'Shea, 5 Rio Ferdinand, 15 Nemanja Vidic, 3 Patrice Evra - 13 Park Ji-sung, 16 Michael Carrick, 8 Anderson, 11 Ryan Giggs- 7 Cristiano Ronaldo, 10 Wayne Rooney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar