tisdag 5 maj 2009

Spelarbetyg: Middlesbrough - United

Middlesbrough - United 0-2 (2009-05-02, Premier League)

Betygsskala 1-10(5 är godkänt)

Foster: 7
Har tagit steget fullt ut som andremålvakt bakom Van Der Sar. Inte mycket att göra mot Middlesbrough, men gör en viktig benparad i början av matchen på forne Arsenalspelaren Aliadiere skott. Stabil med fötterna och bättre på att prata med backlinjen än tidigare. Kan bli riktigt bra om han fortsätter utvecklas i samma stil.

O'Shea: 7
Återigen gör O'Shea en bra insats på ytterbacken, har prickat in något av en toppform nu de senaste två veckorna. Gör alltid stabila insatser men den senaste tiden har han varit med mer framåt och varit bättre placerad i defensiven.

Evans: 7
Ersatte skadade Ferdinand, och gjorde det bra, utsattes dock inte för några svårare test av ett uddlöst Middlesbrough. Skönt för Evans att få en sådan match i bagaget. Är beroende av den andra innerbacken och den gode Jonny mår bra av att Vidic är tillbaka i bra form. Presterar bra när han känner sig trygg i sin omgivning.

Vidic: 8
Strålande i luften, stark i närkamperna och tog snabbt drömmarna ur boro-spelarnas tankar. Visade direkt att han inte tänkte släppa någonting förbi sig, och var även bra i uppspel och passningar. Välkommen tillbaka till toppen Vida.

Evra: 6
Såg lite nochalant ut igen, kanske beroende på motståndet, men Evra måste gå på för fullt för att få ut något av sitt spel. Missar lite i tajmingen när han inte går för fullt. Fullt godkänd dock och släppte ingenting på sin kant. Utbytt mot Rafael efter en smäll. Osäker inför returen mot Arsenal på tisdag, kan bli ett allvarligt avbräck för United då Evra har stort mentalt övertag på Walcott efter senaste mötet.

Park: 7
Spelar som vanligt med stor energi och löpvilja. Var nog i behov av de två veckors vila som Ferguson "gett" honom. Såg lite fräschare ut en tidigare i vår. Snyggt avslut på Rooneys drömpassning och jag hoppas att Park kan bygga på det, då han varit värdelös under våren. Park är en bra löpare och viktig om man vill springa sönder en svår motståndares ytter. Men har haft enorma problem att förvalta sina offensiva löpningar, jag hoppas att målet kan ge honom lite självförtroende så att vi kan se en förbättring framöver.

Scholes: 6
Säker i passningspelet och tillsammans med Giggs på innermittfältet kunde man konstatera att med rutin slipper man många tunga löpningar. Hade två bra möjligheter med skott utifrån som brukar vara en av Scholes bästa grenar. Men lite okoncentrerat gick båda utanför. Når inte riktigt upp till sin egen förmåga även om han gör en stabil insats.

Giggs: 7
Riktigt bra igen. Kallt avslut och är lite av Man of the moment, 800 tävlingsmatcher för United (detta var nummer 801) årets spelare och avgörande mål i matchen. Styrde matchens rytm och tempo från sin offensiva mittfältsposition.

Rooney: 8
Är i strålande form och springer oerhört och skapar farligheter på löpande band. Hade tre hyfsade avslutsläge med distansskott, men hade dåligt inställt sikte. Fantastisk framspelning till Parks mål. Rooney verkar vinna ligan åt United i år. Den som bäst klarat lagets formsvacka och som visat vägen ur den samma.

Berbatov: 6
Visar god teknik och speluppfattning, men kommer inte till några direkta avslut. Ville nog även visa publiken att han inte är så slö som ryktet gör gällande. Var vid ett par tillfällen långt ner på egen planhalva och gjorde försvarsarbete.

Macheda: 5
Viktig speltid för unge Macheda, och lite av ett "wake-up call". Inte lika enkelt att fokusera under en match från start. Nyttig erfarenhet som tar ner honom lite på jorden. Vilket behövs då han visat tendenser till divalater som inte fungerar i denna omgivning och på denna nivå. Tydligt hur orutinerad och valpig han fortfarande är, men stundtals syns hans talang och om Ferguson är kvar ett par år till kommer han att precis som Giggs, Beckham, Ronaldo och Rooney få det stöd och skydd och det mentorskap som en supertalang behöver i dagens proffsvärld med ofantliga möjligheter till att tappa fokus och lockas av annat. Ferguson visar tydligt sina intentioner genom att ge honom matchtid och "porta" honom från nattklubbar. Tar han bara Fergusons råd och direktiv kommer han att ha enorma möjligheter att fullfölja sin potential och bli en riktig superstjärna.

Avbytare:

Tevez: 6
Inte lika vass som senast, men löper bra och är ett orosmoment för motståndarförsvaret. Hade ingen bra touch på bollen, och såg inte lika hungrig ut som han brukar. Behöver få ordning på sin framtid för att känna trygghet och prestera, mycket skriverier i pressen om Tevez vara eller icke vara i United. Fansen ger honom dock sitt 100% stöd och det borde nog räcka för tillfället för Carlito. För om han ska få ett nytt kontrakt, måste han börja göra mål.

Rafael: 5
Kom in sent i matchen då Evra skadade sig, smälte in bra i laget men hann inte göra något större intryck.

Nani: 5
Fick bara en kvart, och det är naturligtvis ingen lätt uppgift, men Nani skapade ingenting under den tid han fick och han vill nog helst bara glömma denna säsong. Förhoppningsvis blommar han ut under nästa. Talangen är uppenbar, så det gäller bara att göra det mesta av den. Behöver jobba med sitt psyke och bita ihop när det går lite emot. Tosic är på gång nu, så Nani har inte mycket tid på sig under inledningen av nästa säsong om han vill åstakomma ett permanent avtryck i United.

Detta var en relativt enkel seger trots att Ferguson vilade sju spelare från Arsenal matchen. Det blev aldrig någon särskillt bra match, men en stabil seger med två mål och en säker nolla bakåt. Detta utan Van Der Sar, Ferdinand, Carrick, Anderson, Ronaldo och Fletcher. Det finns en bra bredd i Uniteds trupp och Sir Alex är inte rädd för att använda den och det är otroligt viktigt i detta skede av säsongen. Fyra matcher kvar och sju poäng av tolv möjliga är vad som behövs för att vinna ligan, om Liverpool vinner alla sina tre kvarvarande vill säga. Det känns som att det bör vara en relativt behaglig resa. Men det gäller naturligtvis att inte slappna av och känna sig säker för då går det fort utför.

Returen mot Arsenal i Champions League ikväll. Frågan är kan United pressa lika hårt även på bortaplan? Gör man det och ser till att göra ett mål så tror jag nog att ett relativt ungt och orutinerat Arsenal ger upp. Men det är viktigt att göra det första målet ganska snabbt, då går musten ur dem. Om United måste springa och jaga boll hela matchen är det lätt hänt att det ramlar in ett mål och då kan tröttheten fälla avgörandet. Men med samma mittfält som i hemma matchen har man arbetskapacitet så det räcker och blir över. Gör united 1-0 tror jag dessutom att Ferguson byter in Park i andra för att stänga, men frågan är då vem som skulle gå av. Tror dessutom att det blir Berbatov på topp istället för Tevez, för att hålla bollen uppe. Men jag skulle bli glad om Ferguson gav Tevez chansen att löpa för ett nytt kontrakt. Tror ett sådant drag hade gett honom den kicken han behöver. Men jag tror inte Ferguson gör det. Tyvärr. Eventuellt "offrar" han Fletcher eller Anderson till förmån för Park och spelar i så fall med Ronaldo på topp med Berba släpande och Rooney som "ren" ytter. Jag hoppas inte det. Men jag har en stickande känsla i magen av att Sir Alex gör just detta. Han kan också hålla Rooney på bänken och byta rakt av med Park, om han vill "spara" Rooney(som riskerar avstängning vid gult kort) till finalen. Det är dessvärre inte omöjligt. Om detta sker kommer Rooney att komm in direkt om Arsenal gör mål. Låt oss hålla tummarna för att så inte blir fallet.

Trolig startelva ikväll:

Van Der Sar

O'Shea-Ferdinand-Vidic-Evra

Ronaldo-Carrick-Fletcher-Anderson-Rooney

Berbatov

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar